Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Trösta Av Rätt Anledningar

Denna text är skriven med tanke på ämnen att be om ifråga om att trösta av rätt anledningar och på rätt sätt. Det är lätt att vilja trösta men det blir kanske inte rätt. Så att mena väl räcker inte hela vägen då det kan handla mer om ens vilja att trösta än att det verkligen blir trösteffekt av tröstandet.

Att trösta av rätt anledningar har att göra med vad man vet om vad man ja eller nej verkligen tror på anågende meningen med livet. Detta är det några som förstår en del om. Vad vet du och jag om dessa viktiga ting?

Finner man sig i rätt läge för att ge tröst av rätt anledning? Det verkar inte alltid som att det är så. Tröst mottages på olika sätt.

Jag vet att det går att trösta nästan som man tröstäter och inte ger någon tröst till den eller dom som behöver trösten.

Det är inte lätt att ge tröst när folk inte tror att man är uppriktig. Men det är en smäll man får ta för att man försöker. Det som inte tröstar idag kanske gör det senare när allt har lagt sig. Man får inte ge upp helt enkelt.

Det kraftfulla med att trösta är att det verkligen har en positiv effekt på den eller dom som antas bli tröstade av trösten man försöker förmedla.

Men man behöver ställa sig själv frågan om man verkligen vill trösta den/dom som vill bli tröstade av en. Ibland är man fel person som vill trösta. Det kan vara svårt att förstå. Men det är faktiskt så det kan vara och bli.

Att mena väl är inte alltid vad som är viktigast. Man behöver tänka några steg vidare med den goda viljan att det tröstar det man vill göra för en annan människa.

I Bibeln står det om dem som har tröstens gåva, alltså en gåva från Gud att trösta. Har man eller inte den gåvan? Skall man sluta försöka trösta för att man inte har den andliga gåva? Svaret på den frågan är, enligt min uppfattning, nej. Men det kan vara bra att veta om man har gåvan eller inte.

Vill du veta mer om det här ämnet att behandla och presentera?

Registrera från HiTTar.Nu och kontakta oss angående det här ämnet och temat.

Edouard Askmo

 

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu