Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Sista Dagen För Det Här Decenniet: En Möjlig Sammanfattning Av Dess Sista År

Tryggis-Mysis-Syndrom och Ett   Oförklarligt Helgonförklarande Har Kostat Älskade Sverige Hälsa och Liv!

a. (Notera att den här texten inte har något som helst politisk agenda även om det för vissa kanske låter så. Om du absolut måste veta så brukar jag rösta M.)

b. (Detta är inte en "Gott Nyår" hälsning men kanske en av några möjliga sammanfattningar om vad som varit centralt under 2020 i Sverige.)

Varför(0) vägrar vi bära andningsmasker i Sverige. Är vi fortfarande under illusionen att vi skall uppnå flockimmunitet innan merparten av befolkningen vaccinerats?("röd tråd") <= tyvärr inte en karikatyr!

Statsministern(2) och hans säkerhetspersonal (se bilden) behöver inga andningsmasker. Som vår Kung har sagt i en intervju som vilken annan medborgare skulle kunna ha sagt:   Sverige har misslyckats! 

Många andra länder har också misslyckats, jag vet, men ändå inte med samma sorgliga mallighet och bortförklaringar om man bortser från  Förenta Staternas President (här nämns inte heller ens Brasiliens    President vid namn liksom några andra märkliga ledare.)

Det är bra med självförtroende om det bygger på ett smart och ödmjukt sinnelag. Det är något av en sammanfattning av vad våra nyårslöften kanske borde vara baserade på. Vi tenderar att invagga oss in i en trygghetskänsla som inte är verklighets förankrad enligt min syn på vad som pågått i landet under årtionden för att uttrycka det lite milt.

Med svagt/tamt/otydligt ledarskap följer stora problem. Man har misslyckats med att förmedla allvaret i situationen till befolkningen. Nu bara börjar man haja till då Sverige fått kritik gång på gång från andra länder och internationella institutioner men verkar inte tagit åt sig av kritiken  på ett ödmjukt sätt.

Den karakteristika lågreaktiviteten beror på en övertro i vår folkhems-/folkhemska- fredagsmys-hela veckan syndrom förutom det smyg-fis-suspekta helgonförklarandet av Anders Tegnell("röd tråd").

Jämför gärna med myndigheternas handlingsförlamning vid Tsunami katastrofen 2004.(1) 

Vad experterna tycker internationellt angående Sverige:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/varldshalsoorganisationens-kritik-mot-sverige_H7111689

Anders Tegnell("röd tråd") har skyllt ifrån sig angående flockimmunitet och påstår att han blivit missuppfattad. Tror att det är dags att bara säga som det är med de, för Anders Tegnell, svåra orden: "Jag hade fel ifråga om uppnående av flockimmunitet med en ledig approach till coronaviruset liksom ifråga om andningsmaskerna." Allt är liksom inte bara andras fel. Man måste kunna säga saker som "Jag gjorde bort mig och det har haft allvarliga konsekvenser på folks hälsa och liv." 

Noter:

(0) Inväntar vi det mycket för sena påbudet(lag) att ha andningsmask på från och med den 7 januari 2021?

(1)

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-hart-politiskt-efterspel-till-tsunamin

https://www.svd.se/nytt-ljus-over-morklaggningen

https://kkrva.se/obegriplig-krisledning/

(2) Har personligen inga problem med att Statsministern är ute och julhandlar/uträttar ärenden/o.s.v., men förstår inte att han och hans säkerhetspersonal inte anser det nödvändigt att bära andningsmasker.

Edouard Askmo

För mer ämnen och teman att behandla och presentera:  Registrera:   HiTTar.Nu   

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu