Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Nordpolen Gör Mig Vilsen Sade Jultomten Som Inte Finns

Sagofigur som är en ren skär lögn tröttar ut mig och några andra. Jultomten är en förbannelse utklädd till en välsignelse.  Därför kallar jag jultomten för jultomtefan ordagrant.

När jultomten är  på Nordpolen nordligaste punkt så kan han inte säga var nord är åt för håll.  Vart han än tittar eller tar sikte så finns det inte något norr åt att gå emot.  Det är bara så! Men det kan man ju leva med kanske någon vill säga. Och jag kan hålla med om att det inte är en  jättestor sak i sig. Men när man inser att jultomten är en förbannad lögn som man lurar barn med så tycker jag att det är på sin plats att tala om jultomten som inte vet vad han har för riktning att gå eller ge till andra. Moralens kompass är sönder där han härstammar från. Det är en sinnesbild jag vill  att du som läser eller lyssnar skall begrunda och suga på som en karamell som aldrig  går att äta färdigt förrän man sätter i halsen.

Edouard Askmo

Den här sajtens ämne behöver ditt stöd . Skapa  ett konto här:   HiTTar.Nu


Behöver ditt stöd att skriva mer om det här ämnet /temat.

Om du också anser att man måste på ett så intelligent sätt som möjligt sluta ljuga för barnen och lära dem att göra samma sak gentemot sina yngre syskon och andra  småbarn. En dag blir dessa lurade lurare föräldrar  till  nästa generation och far- och morföräldrar till andra  småbarn som i sin tur blir lurade och uppmuntrade till att luras. Det är inte som ett skämt, det är en förbannad lögn. Tänk på det och hjälp till att bekämpa eländet. Om vi lär våra barn att det är fel att ljuga i största allmänhet, varför gör vi ett sjukt undantag för jultomtefan, påskharen och tandfén  (<= gulligt men ändå fel situation som resulterar av dessa påhitt som gör till institutioner) med mera likande skräp.

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu