Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

När Ens Tänkande Går Ur Led

Några Tankar Om Vad Som Kan Eller Brukar Gå Fel Med Det Mänskliga Tänkandet

Tänkande som går ur led? Vad handlar det om? Hur vanligt är det? Skall man bara acceptera att det är eller blir så? Nej, det tycker inte undertecknad.

Vill du veta mer om det här ämnet att behandla och presentera?

Registrera från HiTTar.Nu och kontakta oss angående det här ämnet och temat.

Edouard Askmo

Blogg

8 & 9 April 2021

Lite Allmänt Om Detta Med Att Inte Låta Sinnet Gå Ur Led

Gå ur led brukar man säga om sådant som kan rättas till. Ibland dock så går det inte att rätta till. Men vi kommer att hålla oss till det som är värt att hålla fast vid: då det är möjligt att rätta till med andra ord.

När tanken går ur led så brukar det bero på något djupt som inte har stämt från början eller från tidigare i livet. Är man riktigt ung så kan det vara så att det är något medfött som inte har gynnat en cerebralt/mentalt. Dessa fall kommer vi inte att gå in på då kompetens saknas helt enkelt.

Så vad finns kvar att ta en titt på och som hör till det vi kan uttala oss om med gamalt hederligt bondförnuft och liknande? Vi behöver veta mer om vad som kan hjälpa oss att inte komma ur led. Hur bekämpar vi sådant som får oss att komma ur balans med en tanke eller hela tankeförmågan?

Det är otroligt mycket mer än vad man orkar fundera på.Tycker man så då är det ingen idé att läsa vidare kan tyckas. Men det är värdefullt att tänka på sitt tänkande och vad som kan försvara det mot inre och yttre angrepp. Ens sinne eller tankar och tankeverksamhet i största allmänhet är värdefullt, mycket värdefullt.

Det påverkar oss till det bättre att veta mer om vad vi kan göra för att ägna oss åt gott tänkande som leder till bra idéer och sunt kritiskt tänkande. Det är dem flesta utav oss medvetna om vi blir påminda och gör oss mottagliga för att förstå mer om det.

Det känns som om vi inte kan göra det bästa av vår tid här på jorden om vi är för lätt påverkade av inre och yttre stormar. Så motivationen att vilja skilja på rätt och fel, gott och ont behöver matas med förstånd och till och med vishet. Det går an på hur det går och låts pågån med tanke på våra själar/innersta inren. Det själsliga behöver inte hållas på arms avstånd eller förnekas. Har man den inställning till vem man är och förstår/vill förstå bättre och mer om vad som gynnar det själsliga så kommer man att vilja veta mer om vad som gör att vi inte låter vårt sinne gå ur led.

 

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu