Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Min Bibelläsning

Varför Skapar Man En Sida Om Ens Bibelläsning?

Det är min vilja att lyssna och lyda Gud som gör att jag vill dela med mig till folk som vill till himmelen  och vara del av Guds rike på riktigt i det här jordelivet. Vi är ju bara här för en kort tid. Det gör att vi kan välja att vandra med Gud eller inte.

Just nu läser jag om det som står i  och runt Markus 4, då menar jag Markusevangeliet 4.  Vi behöver närma oss  Gud genom att lyssna och lyda Honom. Det är många som kommer att missa målet helt och hållet med meningen med sitt liv därför att dem inte vill lyssna och lyda Gud. Några lyssnar  något eller en hel del på det Gud säger i och igenom sitt Ord(1) men lyder inte Honom eller lyder Honom delvis när det gäller saker som personlig rättfärdighet men glömmer att vara upptagna med missionen (försoningsuppdraget).

Jag som skriver vet när jag inte gjort det som är Guds vilja därför att jag inte vandrat nära Gud. Jag vill att det skall vara på riktigt enligt Guds definition, inte min definition: därför behöver jag fortsätta lyssna på Gud genom att läsa ur Hans Ord. Om jag vill lyda Gud men inte lyssna på Honom så begår jag ett målmissande. Läser jag ur Guds Ord men gör inte hans vilja på alla sätt och vis så är jag inte ombord heller.

Jag söker Guds vilja i bön som behöver vara baserad på hans Ord(1). Det är många som håller med om detta. Men hur många är det som det här blir verklighet av för? Det är helt upp till en själv om man vill  vara med och bygga på Guds rike eller inte. Men att bara vara med och hänga i en tråd som kan brista eller redan har brustit fast man inte märkt det är verkligen inte en höjdare. Gud har ett stort tålamod, men varför skulle jag pröva det istället för att fromt jobba på min frälsning med bävan och fruktan som det står att läsa om i Guds Ord(1)?

Det kommer mer om Gud tillåter.

Edouard Askmo

Stöd den här sidan genom att skapa ett konto:  Klicka  här!

Blogg

24 Mars 2021

Hålla Koll På Mig Själv Och Dela Med Mig

Idag börjar jag skriva om min Bibelläsning för att dels hålla koll på mig själv eftersom jag är inte naturligt den mest disciplinerade människan även om jag tror att jag vågar påstå att jag anstränger mig. Mina prioriteringar är inte alltid solklara. Jag blir lätt distraherad och tappar lätt fokus. Det blir inte bättre när man blir äldre. Därför tycker jag att det är viktigt att  lämna spår efter mig.  Förutom att hålla koll på mig själv och vara alltmer disciplinerad så handlar det om att dela med mig till andra som vill  lyssna aktivt på Gud varje dag, inte som någon slags ritual att bli av med för att få gott samvete, men väl som en viktig del av vandringen med Gud i hans Sons(2) fotspår. Jesus Kristus är Guds Son och Han är den enda vägen hem till Fadern. Detta  behöver man ha klart för sig . Det kräver dels att man upptäcker det och gör något av det  och blir förvandlad av det genom att påminna sig själv , varandra och andra som vill lyssna och lära sig av och om det.

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu