Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Lärdomar Från Pandemin

Stöd den här sajten: Registrera  HiTTar.Nu och kontakta ed(a)knowsabout.com.

Hej.

Är du inte bara kreativ men också produktiv? Då kanske  du vill ägna lite tankar och funderingar som leder till någonting ifråga om det här med pandemin. När det här skrivs så är vi mitt upp i smeten som snarare är en kvicksand än något annat. Folk verkar inte lära sig av det som händer oss. Gör undertecknad det? Blev jag mer självisk eller mindre osjälvisk av att eventuellt ha tagit mig ur  det här eländet?

Vem Vill Ha Lärt Sig Någonting Vettigt Från Pandemin?

Man har olika områden i samhället som aktiverar sig eller börjar vilja få ut något av pandemin. Det tycker jag är konstruktivt och ibland även positivt. Men hur fort ställer vi om  och hur blir det med det som har kommit att rubriceras som det nya normala?

Blogg

4 jan 2021

Hade Vi Individuell Och Kollektiv Beredskap?

Vår mänskliga natur tar ut sin rätt kan man vilja mena. Vi har haft ihjäl varandra direkt och indirekt.  Världskrig och annat elände som vi ställer till med är ett exempel. Vi har till och med fått för oss i vissa lägen att det är okej att ha ihjäl varandra systematiskt:  folkmord och annat obehagligt. Sedan har vi ihjäl varandra därför att vi inte bryr oss tillräckligt om den miljö vi lever i och verkar ha tagit och fortfarande tar för given: klimat förändring, taskig beredskap inför pandemier och så vidare. Blir vi mera som den kolka myrran som samlar inför vintern eller är vi spralliga tokstollar som går in i vägen om och om som idioter? Det är legitima frågor att vilja ha svar och lösningar till. Vi kan inte bara konstatera eländet och vänta på att dö. Vi lämnar efter oss någonting både materiellt och andligt. Där kan man snacka om  vad för avtryck man lämnar till nästa generation och generationer.

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu