Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

I Skuggan Av Min Ricinbuske

I skuggan av min ricinbuske handlar om Jona. Ricinbuske har översatts med kurbitsträd  i  någon översättning. Jag har ingen aning vad skillnaden mellan dessa två är. Vissa ser dessa som synonymer till varandra.  Jag kommer att fråga till en vän son kan mycket om trädgårdar och växter om han kan hjälpa mig att få klarhet om denna eventuella skillnad eller nyans. Funderar på hur fort växer den ena eller den andra. Tänker också på skillnaden i storlek.  Det var ett mirakel självfallet. Men Gud tillrättavisar den gnällande sidan hos Jona , för att uttrycka det lite snällt.

Så varför vill jag skriva om det här ämnet och temat? Det finns anledning till oro när vi blir gnälligare och gnälligare över tiden istället för allt mer entusiastiska ifråga om Guds Nåd och Sanning som finns i fullhet i Kristus.

Kan jag verkligen följa Jesus  om jag   hela tiden öppet eller inombords gnäller? Det tycker jag att jag borde ta  en djupare titt på. Därför tänkte jag dela med mig av den  djupdykningen. Är jag rätt person att göra en sådan djupdykning och påstå att jag kommer fram till något andligt? Kanske inte rätt person men då vill jag hitta eller bli hänvisad till någon /några som fördjupat sig i just detta ämne.

Under tiden så jobbar jag på den här sidan som en växande resurs från mig till dig och hoppas på att Gud vill välsigna  mina ansträngningar.

Så vad skall jag be om till Gud, utifrån hans Ord (1) när jag  säger att jag vill vara motsatsen av gnällig  när det gäller att utföra hans vilja och lära mig av det?  Om jag läser om Jona och vill lära mig att slippa den tillrättavisningen han får i samband med  händelserna  med ricinbusken/kurbitsträdet.

Gud vill hjälpa mig om jag är ödmjuk eller låter mig vägledas till ödmjukhet. Jag tror att Gud villa att jag skall lära mig att bli  mer  och mer mottaglig för hans undervisning istället för gnällspikig.  Så vad gör jag  när jag har bett i linje med detta?

Jag återkommer om detta om Gud tillåter.

Blogg

24 Mars 2021

Formbar Istället För En Patetisk Karikatyr Av Mig Själv?

Hur skall det gå till om jag försöker förbättra mig på mänskliga och humanistiska grundvalar? Det blir halvbra om en det. Om jag däremot inte stretar emot Guds undervisning och vägledning så ökar chanserna för att det skall bli något mindre patetiskt av mig. Så ser väl jag på det.

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu