Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Greta Thunberg Som Vissa Vill Synas Med

Hejsan.

Det verkar som om Greta Thunberg inte är så förtjust av folk som vill få lite reklam utav att synas med henne. Det är ett intressant drag. I någon artikel förklarade hon att välgörenhets  uttalanden som inte följs av handling skapar missförtroende. Det måste man ju ändå hålla med om.  Hon är inte ute efter att bli helgonförklarad. Det är också ett sunt drag. Så hon  är uppenbarligen skärpt och skärpande.   Jag är ingen  miljökämpe eller direkt klimat ivrare men kanske borde bli det. Hon tvingar mig att tänka till och sedan är det upp till mig om jag vill bli ivrig för miljön och klimatet. Lär vi oss från våra barn och ungdomar? Det är en otroligt viktig fråga har jag  nog börjat inse.

Tack för att du läste.

Edouard Askmo

Registrera: HiTTar.Nu och kontaktaed(a)knowsabout.com


Blogg


4 Jan 2021

Vad  har du att tjäna på att veta mer om Greta Thunberg?

Tonåringen    Greta Thunberg är radioaktiv av ilska säger kanske några som tror att dem har lyckats få en något så när hyfsad/tillräckligt bra bild av vem denna unga dam som nu blivit en av oss vuxna (beroende på hur man definierar vuxen: röstberättigad i alla fall!). Jag ser framför mig, i sinnet, någon som vill något och inte tänker fjäska sig fram i livet. Hon är rak på sak och tvingar oss att ta ställning på sätt och vis. Hon säger själv att hon inte tvingar någon. Det verkar som att hon vill att vi skall fokusera på ämnet/temat hon försvarar mer än på att bli kompis med henne. Det är känslan jag får av henne. Självfallet behöver hon vänner och inte bara fans. Men vi  andra som inte är nära vänner eller ens bekanta behöver göra något av det hon hävdar och även   något  av den grad av engagemang  hon lagt ner hittills och verkar vara på väg att utveckla vidare.

Ett Försök Till Sammanfattning Av Vad Greta Vill

Hon vill att vi skall sluta upp(1) och sluta upp(2).

Med andra ord så betyder..

1. ..den första "sluta upp" att vi skall börja göra någonting rätt ifråga om miljön och klimatet som leder till något konkret , inte bara en massa fina uttalanden och så vidare.  

2. ..den andra "sluta upp" handlar om att haka på något som har med ämnet och temat miljö och klimatet att göra och som har en god effekt.

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu