Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu
Jag skall du ägna tid åt att veta mer om mina funderingar? Jag det kan man ju få lov och undra om.

Jag tror att du vet vad du kan göra av din tid och avgöra vad som kan gå att spinna vidare på och förbättra. 

Många tycks vilja hitta lärare och vägledare av olika slag. Coaching och mentorer eftersöks och till och med eftertraktas.

Här är vad jag kommit fram till än så länge. Det finns bra folk därute som menar väl med att hjälpa sig själva och varandra. Det finns folk som vill tjäna en hacka eller mer på att vara coachar och liknande. Det är då saker och ting kan börja gå snett och går snett inte så sällan tyvärr.

Det som fick mig att komma igång med den här sidan är att jag vill veta lite mer om vad jag kan bidra med. Jag är upptagen med ett försoningsuppdrag som Jesus Kristus gett mig och som jag hoppas kunna på ett värdigt och helhjärtat sätt vara investerad i och investera i på alla tänkbara plan och nivåer av mitt liv.

Det handlar om förlorade själar i en förlorad värld. Det vill jag att alla som har med mig att göra skall få veta. Betyder det här att jag kommer att hänga på folk och vara kladdig och kletig angående min tro? Absolut inte! Det ingår inte i uppdraget även om vissa som kallar sig eller upplever att dem blivit kristna fått för sig det.

Vem är väl lilla jag att prata om folk som ja eller nej blivit kristna? Ja det undrar jag med eftersom att förbli kristen ingår i dealen om att en gång ha blivit kristen.

Vad vet du som läser eller lyssnar på det här att jag förblivit kristen?

Det är ingen vits att bli kristen om man inte skall förbli det.

Men så här ligger det till: dem flesta jag känner som blivit kristna har inte förblivit det. Är det något fel på att bli och sedan förbli kristen? Nej, inte alls! Men det är vi människor det är fel på!

Gud ger oss en möjlighet, Han är inte skyldig oss ett skvatt.

Så ämnet är känsligt därför att vi har helt fel bild av Gud som icke troende men även inte så sällan som troende. Att man tror på Gud är normalt men betyder det att man för den skull har rätt att komma till himmelriket bara för att man inte varit en massmördare eller våldtäktsman eller annat otäckt som förtjänar ett allvarligt straff?

Vi behöver tänka försiktigt på dessa ting så att vi inte förfaller i ett önsketänkande eller en dyster syn på tillvaron. Vi förtjänar inte frälsning och kan inte försöka förtjäna frälsning för våra förlorade själar som behöver bli räddade och sedan fortsätta vara räddade. Men betyder det att man säger eller gör någonting som verkar religiöst korrekt för att ha sitt på det torra? Skulle inte tro det. Man kan inte fjäska sig in i himmelriket. Man kan inte helt plötsligt bli snäll för att försöka kompensera för sina tidigare eller kommande målmissanden! Så är det för svårt att bli och förbli en räddad själ? Nej men det kräver uppmärksamhet och koncentration förutom stor respekt för vår Skapare, Räddare och Hjälpare.

Du vill veta mer om det här eller inte. Jag bestämmer inte för dig eller angående dig. Du lever i ett någorlunda fritt land än så länge. Gör vad du vill med denna frihet men tänk på att allt det sanna och goda du inte letar efter passionerat har konsekvenser.

Jag är inte din domare men jag har facit till din och min dom: Guds levande och verksamma Ord: Bibeln. Notera och se till och komma ihåg följande: Bibeln och Jesus Kristus kan du lägga ett likhetstecken emellan eftersom Jesus Kristus är Ordet.

Vill du veta mer om det här ämnet att behandla och presentera? Registrera från HiTTar.Nu och kontakta oss angående det här ämnet och temat.

Edouard Askmo


Blogg

15 maj 2021

Vad Går En Hel Del Av Vad Jag Håller På Med Ut På?

Fördela och kombinera på ett sätt som skapar sunda avgränsningar beroende på begränsningar och möjligheter. Sedan så vill jag att alla ansträngningar skall kunna leda till något som går att föra vidare och vidareutveckla.

Preciseringar behövs nog här: 

Begränsningar behöver man ha insikt om

Avgränsningar behöver ge en förmågan och viljan att jobba smart

Allt jobb man håller på med leder till fördelningar och kombinationer som gör att man kan jobba inte bara hårt men helst också och kanske först och främst smart.

15 maj 2021

Förstår Jag Min Plats I Skapelsen?

Några verkar inte förstå vår plats i livet och ännu mindre i skapelsen. Vi förnekar det uppenbara och inte minst Gud vår Skapare. Det är som en vägran att ha blivit skapad. Man kan inte fråga det skapade innan man skapar det om det vill bli skapat. Däremot så kan man ge det skapade en möjlighet till att ta ställning om det vill fortsätta vara med sin Skapare eller inte.

Preciseringar erbjuds:

Om Gud skapade oss till sin avbild och att vi missar målet med vad vi är och handlar om så är vårt människovillkor någonting vi försatt oss i själva och inte kan lägga någon skuld på Gud för.
Sådant Som Händer I Vårt Närområde:
Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu