Edouard Askmo:  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu

Får Det Lov Att Vara Något Mer Med Det?

När man handlar så får man anledning att bli påmind att det går att handla mer överlag eller som ett resultat av det man nyss handlat. Låt mig förtydliga vad jag har i kikaren.

Om du säljer en pizza så kan du erbjuda trevlig tillbehör.

Om du beställer en kista för din egen begravning så kan du lägga till extra tillbehör som gör att det ser bättre ut på din begravning en bara en kista med ingenting till.  Om någon kommer på din begravning så kan det vara bra att lägga till små extra finesser för de eventuellt sörjande.

Så vare sig du säljer en pizza eller en begravning så finns det olika sätt att framföra din proposition som kan leda till mer konsumtion. 

Pizza som man köper till sig själv är en sak. Pizza som man beställer till någon annan kan innebära saker som att man behöver ringa  om för att veta om personen kommer att vilja ha det eller/och det tillbehöret.

Samma resonemang kan appliceras på försäljningen av en begravning. Köper man en begravning åt sig själv eller tvingas någon annan göra det för en? 

Edouard Askmo

Vill du veta mer? Registrera: HiTTar.Nu och kontakta: ed(a)knowsabout.com


Något annat om att något extra för varandra i samhället: länk

Blogg


4 jan 2021

Varför Behöver Man Fråga?

I största allmänhet så ställer man frågor som kan vara till nytta för en själv. Man löser en fråga, ett problem eller kanske en gåta,  ett mysterium och så vidare.

Men när det gäller frågor som vill skapa mer-konsumtion så kan det handla om mer  än bara om att tjäna pengar och pressa fram de sista dropparna ur citronen.

Det kan också handla om:

1. att tjäna på att hjälpa eller kort och gott bara hjälpa utan baktankar.  Men låt oss se vad att skapa mer-konsumtion kan handla om för både säljaren och köparen av en nyttighet.

2. att lösa  ett problem på ett duktigare sätt.

3. att lyxa till något som inte är "tvunget " att ha med det man nyss köpt eller planerar att köpa.

Tänker säljaren kortsiktigt eller långsiktigt?  Kan säljaren säga till köparen  att det här kanske du inte behöver eftersom det finns en risk att du får lite användning för det? Man brukar prata om behovsanalys som man hjälper/"hjälper" köparen. En kund kan återkomma om han/hon känner sig hjälpt inte bara exploaterad.  

Contact/Contacte/Kontakt via  KnowsAbout.com & HiTTar.Nu